marți, 24 decembrie 2024
EXPOZITIA JUDETEANA DE ICOANE : " Icoanele ortodoxe fac parte integrantă din viața spirituală a creștinilor de secole. Icoanele ortodoxe sunt considerate o formă de artă sacră. Ele nu sunt simple reprezentări artistice, ci urmează canoane stricte stabilite de-a lungul timpului. Aceste canoane asigură că icoanele transmit un mesaj teologic clar și ajută la contemplarea spirituală."
joi, 12 decembrie 2024
duminică, 8 decembrie 2024
7 decembrie 2024 va rămâne o zi memorabilă pentru noi toți. Asociația Artiștilor Plastici Mureș a organizat expoziția anuală, Atelier 2024, în cadrul căruia au fost expuse peste 100 de lucrări minunate: picturi, sculpturi, fotografii și obiecte de artizanat. S-au rostit multe cuvinte de laudă. După toate acestea, am avut un prânz comun, unde o atmosferă excelentă a umplut restaurantul și mirosul de mâncare delicioasă a stârnit pofta de mâncare. Mulțumim președintelui nostru, care a făcut tot posibilul pentru a ne face să ne simțim bine și în această zi și să putem fi împreună și să ne bucurăm unul de compania celuilalt. Foto : G.B.R. / Baki Ildiko
duminică, 24 noiembrie 2024
Mulțumiri președintelui asociației, LAJOS CZIRJÉK, pentru o mulțime de informații prețioase despre o gamă largă de tehnici de pictură și despre modul de compunere, alegerea piesei de pictat și modul de așezare a acesteia pe pânză și modul de proporționare a lucrurilor .Explicatia președintelui ne-a îmbogățit cunoștintele si ne-a făcut ireversibil mai bun in domenul picturii .
marți, 19 noiembrie 2024
Aristotel Bunescu -căutător de povesti , scriitor , ziarist ,vorbitor,moderator- "Am aflat că la Odorheiu Secuiesc trăieste, pictează si încântă pe cei din jur cu tablourile sale, un artist special.Este vorba despre distinsa doamnă Biró Bikali Éva. Lumea artei are un demers al său către contemporaneitate, fiecare dintre noi ca artiști contribuim într-un fel sau altul la acest demers prin creațiile realizate și prin activitățile expoziții, tabere, concursuri la care participăm. În prezent se realizează foarte multe lucrări în diverse tehnici și teme, oferta este foarte largă, cererea pieții este cea care decide viabilitatea și oportunitatea tendințelor. Repet și susțin, că mesajul primordial al picturii este de a crea o valoare subiectivă, ce se materializează prin actul pictural și se emană din sufletul fiecăruia care suntem cu paleta în mână. Această valoare trebuie să fie un atribut al frumosului ". BIRÓ BIKALI ÉVA : "Vernisajul a fost deschis prin alocuțiunea domnului președinte Czirjék Lajos și a doamnei vicepreședinte al asociației Lili Lazăr. Domnul președinte s-a axat în principal pe prezentarea activității mele artistice, prezența la expoziții, activități în tabere de creație. Doamna Lili Lazăr s-a axat la prezentarea persoanei mele prin intermediul lucrărilor expuse, a studiilor absolvite și expozițiilor avute în decursul carierei artitice, a 8 ani. Citez pe mine însămi “Viața pentru mine este muzică, un dans, un vals infinit –mă învârt, mă rotesc-pe care-l dansez pe o palmă mare, plină de bunătate, cu paleta și cu pensula în mână, risipând culorile în lume.”
joi, 7 noiembrie 2024
Tabăra de pictură „Sfântul Gheorghe" Organizatori - RÓZSA ȘTEFAN-IOAN , ILARIE GH. OPRIȘ , ARISTOTEL BUNESCU - Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Sângeorgiu de Mureș, pentru sprijinul acordat pentru finanțarea Taberei de pictură „Sfântul Gheorghe” organizat în perioada 21-25 octombrie. „ Nota particulară a Taberei vine din asocierea tematică a florilor cu divinitatea, „Flori și credință” fiind genericul sub care cei 25 de participanți - Abonyi Mária, Barabás Iosif, Bărăian Eugen, Benkö István, Gabriela Borda, Gazda Ela, Saveta Lateș, Magyari Julia, Daniela Mare, Iuliana Marin, Maria Mera, Adriana Moldovan, Orbán Ferenc, Ioan Oroian, Zita Oroioan, Cornelia Todoran, Veress Zsuzánna, Rózsa Márta, Ioan Ștefan Rózsa, Andrei Brănișteanu, Paula Bilciu Zamfir, Aristotel Bunescu, Silvia Bunescu, Fazakas Irén, Laczkó Aranka - și-au pus în valoare măiestria și inspirația. Într-o logică a firescului, unii dintre pictori - Eugen Bărăian, Gabriela Borda, Silvia Bunescu, Gazda Ela, Maria Kulcsár Pârvu, Iulia Magyari, Daniela Mare, Iuliana Marin, Maria Mera, Orbán Ferenc, Ioan Oroian, Rita Oroian, Rózsa Marta, Cornelia Todoran, Veress Zsuzsánna – au realizat și icoane. „ Nicolae BĂCIUȚ
luni, 28 octombrie 2024
" Sculptorul Duha Laszlo ,este membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din 1987. Practică sculptura în lemn din anul 1967. In anii 2003, 2004 şi 2005 participă cu lucrări de sculptură la Expoziţia Judeţeană de artă populară şi meşteşuguri tradiţionale organizate în sala Galeriei ,,Unirea” de către Centrul Judeţean pentru Valorificarea Culturii Tradiţionale Mureş. Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi din Ungaria, Germania, Elveţia, Suedia, Israel şi Canada. Despre lucrările lui şi expoziţii au apărut articole în ziarele ,,Vörös Zászló”, ,,Népujság” şi ,,Cuvântul liber” şi este prezent în volumul ,,Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş 1977 - 2004 ”.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)