vineri, 5 februarie 2010

Anuarul 2009 lansat de Asociatia Artistilor Plastici Mures

De: Alin ZAHARIE

Zi de zi


Daca in urma cu un an vedea lumina tiparului primul anuar al Asociatiei Artistilor Plastici Mure, care reda activitatea asociatiei din anul 2008, iata ca AAP Mures, continua aceasta frumoasa traditie, inceputa anul trecut, scotand ce de-al doilea anuar de pictura, de aceasta data cu tot ce tine de activitatea asociatiei intinsa pe intreg anul 2009. Responsabili pentru aparitia acestui anuar sunt, ca de altfel si la cel de anul trecut, Ilarie Opris, presedintele AAP Mures, alaturi de Vasile Muresan si Marcel Naste, artisti profesionisti din cadrul asociatiei.
Astfel, sambata, 6 februarie, cu ocazia vernisajului expozitiei personale semnata de Fabian Mergit, va fi prezentat exemplarul de prezentare al Anuarului 2009 al Asociatiei Artistilor Plastici Mures, iar de saptamana viitoare acesta va fi accesibil publicului larg, fiind scos la vanzare, putand fi procurat de la sediul asociatiei.
“Anuarul cuprinde, atat sub forma de text, cat si ilustrat, toate activitatile Asociatiei Artistilor Plastici, filiala Mures, din anul 2009. Partea ilustrata, cuprinde trei capitole, structurate pe taberele de pictura, 12 la numar, din tara si strainatate, alaturi de imagini de la cele 24 de expozitii de la Galeria Unirea, respectiv 60 de fotografii din alte expozitii, oranizate in judetul Mures si in tara, organizate in afara spatiului expozitional al asociatiei”, ne-a declarat Ilarie Opris, presedintele AAP Mures.

Valoare de document, unicat in tara
Anuarul cuprinde o bibliografie cu toate articolele din presa, unde au fost prezentate evenimentele asociatiei, precum si tabele nominale cu toti membrii asocialtiei, pana la 31 decembrie 2009 si cu cei 55 colaboratorii AAP Mures, din tara si de peste hotare. De asemenea, anuarul va cuprinde un rezumat, atat in limba maghiara si engleza. Nu stim cate institutii de cultura din tara se pot mandri cu un acest “album de familie”, inimoasa familie a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, reusind acest lucru, dovada ca implicarea sufleteasca atinge valente umane intr-o lume unde materialismul de mult i-a luat fata aspectului spiritual. “Este foarte important acest anuar, deoarece are valoare de document, care reflecta intreaga noastra activitate din 2009. Din cunostintele noastre, suntem singura institutie de cultura din tara, care are un astfel de anuar. Am discutat si cu cei de la Ministerul Culturii, chiar cu ministrul de resort si am constatat ca suntem singurii care avem un astfel de album care sa cuprinda intreaga activitate de peste an”, a precizat Ilarie Opris.

Zi de zi, 05 februarie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu