vineri, 8 iulie 2011

Interferente Transilvane - Expozitie de grup la Cluj

In primitoarea locatie din Cluj-Napoca, galeria Nostalgia ieri 07.07.2011 a avut loc vernisajul expozitiei de grup a unor artisti membrii ai AAP Mures, AAP Cluj si AAP Baia Mare reuniti sub titlul "Interferente Transilvane".
Evenimentul s-a dorit a fi un manifest al celor trei grupari artistice in demersul de acum declarat de a crea o Federatie a Asociatiilor Artistilor Plastici din Ardeal, asa cum a declarat in alocutiunea sa domnul Ilarie Gh. Opris, predesintele AAP Mures. Colaborarea cu colegii din Cluj si Baia Mare este din ce in ce mai stransa, asa cum o demonstreza si aceasta expozitie care grupeaza pe simezele galeriei clujene un numar de 6 artisti plastici: Cristina Petria si Aurica Petre  de la AAP Mures, Maya Rotar si Eva Gaja de la AAP Cluj respectiv Lidia Kozma si Adrian Prycop de la AAP Baia Mare.
Diversitatea abordarilor a fost subliniata si in cuvantul domnului prof. Vasile Muresan, care a incantat din nou cu "lectia de privit" oferita celor prezenti, de la explozii de culoare pana la calmul clar-obscurului lucrarile ne duc intr-o lume a frumosului, o lume care este din ce in ce mai densa in peisajul societatii noastre, lucru care nu poate decat sa bucure pe toti iubitorii de arta.

I.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu