Un loc uitat de lume in inima Transilvaniei...
Feeric peisaj in care se impleteste colbul ridicat de pe drumuri pe care te astepti sa vezi doar care cu boi, cu gospodarii risipite printre coline si dealuri pe care zburda in voie cirezi de vite.
Un ochi de apa, asezat parca de mana lui Dumnezeu, ca o lacrima varsata pentru noi cei pacatosi.
O mana de oameni tulbura linstea acestor meleaguri, precum un comando luat din fictiuni. Inarmati cu drujbe, polizoare, macete si fel si fel de scule si utilaje printre care, timide doar cateva dalti ne dau un indiciu si mai aduc aminte de menirea acestora: aici se sculpteaza!
De departe se zaresc cateva siluete pe colina: stejarii seculari isi incep o a doua viata sub loviturile mestesugite ale artistilor. Ne apropiem si zarim prin norii de praf si rumegus siluetele lor si abia acum ne dam seama cu adevarat de masura lucrurilor.
Le-am admirat lucrarile, fiecare dintre ele o marturie a talentului si muncii asidue depuse ce cei care participa: Radu Ştefan Creţu, Dumitraş Emil, Burtea Cătălin, Mihnea Grigore, Vali Soare şi Enis Malik Duran, din Turcia. Si bineinteles maestrul Ioan Astalus, sufletul taberei.
Au venit sa le admire lucrarile cativa oameni de arta si iubitori de frumos: Dl. Husar Constantin, sub patronajul caruia se desfasoara tabara, d-na Doina Husar directoarea taberei, dl. Nicolae Baciut, director al DJCNP Mureş si altii. Din cadrul AAP Mures au fost prezenti pe langa Ioan Astalus si Frunza Mihai, Constantin Bogosel, Cristina Muresan si Iancu Muresan.
Se poate spune ca tabara a fost un succes lucrarile realizate fiind de un nivel inalt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu