marți, 15 mai 2012

Deschiderea oficiala a Taberei internationale de pictura "Targu-Mures, 2012”




Deschiderea oficiala a Taberei internationale de pictura "Targu-Mures, 2012”

- Social -
nr. 92 / 15 Mai, 2012

Dumnezeu a creat curcubeul, dar a creat si omul. Poate, nici nu s-a gandit cat de important a devenit curcubeul pentru fiinta umana. Omul a imprumutat din curcubeu culori – asemeni lui Prometeu care a luat focul si l-a dus oamenilor – si a inceput sa picteze, a inceput sa creeze. Pensula, inmuiata intr-o combinatie fantastica de culori, a creat pe panze adevarate capodopere. Artistul a pictat tot ce i s-a ivit in cale. A devenit si un adevarat arhitect si constructor de orase, peisajul urban prinzand viata prin pensula si culorile manuite cu talent si har divin. Astfel de artisti plastici se afla in prezent, in orasul nostru.

Vineri, 11 mai 2012, la Galeria de Arta "Unirea” din TarguMures, patronata de Asociatia Artistilor Plastici Mures, a avut loc deschiderea oficiala a taberei internationale de pictura "TarguMures 2012”, editia a doua. La acest important eveniment cultural pentru targumureseni, si nu numai, au fost prezenti si reprezentanti din partea autoritatilor judetene si locale, prefectul judetului Mures, Constantin Valentin Bretfelean, si primarul municipiului Targu-Mures, dr. Dorin Florea. Domniile lor le-au urat un calduros "Bun venit!” si multa inspiratie celor 22 de artisti care picteaza in aceste zile la Casa de Oaspeti a Primariei din Complexul de Agrement si Sport "Muresul”. Acestia sunt: Vasile Muresan (Targu-Mures), Ioan Rusu (TarguMures), Veress Zsuzsa (TarguMures), Nicolae Florea (TarguMures), Kárp Klára (Targu-Mures), Fábián Margit (Targu-Mures), Kulcsar Maria (Targu-Mures), Balázs Klara (Targu-Mures), Liviu Stef (Targu-Mures), Mihai Tirica (Baia Mare), Angela Pop (Baia Mare), Marinela Chereches (Baia Mare), Voichita Cecalacean (Turda), Marta Deleanu (ClujNapoca), Petre Onodi Aranka (Tarnaveni), Rodica Buscu (Vatra Dornei), Silviu Babii (Botosani), Liviu Soptelea (Botosani), Adrian Grosu (Botosani), Marcel Naste (Reghin), Kovács Attila (Inarcs – Ungaria) si Gabor Kalita (Bratislava – Slovacia). Directorul taberei este prefectul judetului Mures, Constantin Valentin Bretfelean, director artistic: Vasile Muresan, iar coordonator, Ilarie Gh. Opris, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures.

La eveniment au fost prezenti si Nicolae Baciut – directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National Mures, precum si Gheorghe Vanga – presedintele Societatii Culturale "Miorita”. Moderator a fost publicistul Ilarie Gh. Opris, care a prezentat invitatilor albumul "Tabara de pictura, Targu-Mures, 2011”. La deschiderea oficiala a taberei, copiii ansamblului artistic "Romanasii” s-au dovedit adevarati maestri ai dansului si cantecului popular, fiind coordonati de doamna coregraf Albert Éva. Au interpretat cantece populare solistele Teodora Trifan si Alexandra Rauta.

CONSTANTIN BOGOSEL

http://www.cuvantul-liber.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu