miercuri, 18 iulie 2012

Expozitie de pictura la Galeria de Arta "Unirea"



- Cultural -
nr. 137 / 17 Iulie, 2012

Sambata, 14 iulie 2012, Galeria de Arta "Unirea”, patronata de Asociatia Artistilor Plastici Mures, a gazduit vernisajele a doua expozitii personale de pictura, "sarbatoritii” fiind artistii plastici Horatiu Muresan si Lukács Sándor. Ambii sunt absolventi ai Universitatii de Arte din Cluj-Napoca, specializarea "arte plastice si design”. Cei care au vorbit in fata invitatilor despre lucrarile celor doi pictori au fost Ilarie Gh. Opris – presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures, si Constantin Bogosel – membru in Consiliul de conducere ale aceleiasi asociatii.


Tehnica folosita de Horatiu Muresan este "uleiul pe panza”, folosind alaturi de pensula si spaclul si racleta. Artistul, membru in cadrul asociatiei din 2011, a cautat sa raspunda la cele 3 intrebari ale filosofiei eterne: cine suntem?, de unde venim? si incotro ne indreptam? Tema expozitiei personale este "Lumi paralele”. La intrebarea "cine suntem?”, artistul plastic a reprezentat preoti taoisti, care efectuau calatorii intre lumi. Pentru intrebarea "de unde venim”, in majoritatea lucrarilor artistului apare tunelul, iar la intrebarea "incotro ne indreptam?”, pictorul sustine ca fiecare dintre noi vom pasi pe taramul lumii vesnice.
Pictorul Lukács Sándor, in realizarea lucrarilor a folosit tehnica "ulei pe panza”. Picturile domniei sale au fost "savurate” din plin de catre public, pe simezele galeriei fiind expuse prajituri si felii de tort, in special dulciuri. Dupa spusele artistului, apar gusturile dulci ale copilariei, iar picturile scot in evidenta mai mult efectele culorilor. Iubitorii de arta trebuie sa simta gusturile prin culoare.

Constantin Bogosel

Sursa: www.cuvantul-liber.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu