marți, 11 iunie 2013

Un colt de "Razoare' in centrul Targu-Muresului

Zi-de-zi.ro
Galeria Deisis din centrul Târgu-Mureşului este, timp de o lună, gazdă primitoare naturii şi frumuseţii acesteia, graţie picturilor semnate de artistul plastic turdean Cornel Vana. Protagonistul expoziţiei “Răzoare”, vernisată săptămâna trecută, Cornel Vana începe să prindă tot mai tare gustul Târgu-Mureşului, atât datorită prezenţelor sale în peisajul plastic mureşean din ultima vreme, precum şi a legăturilor sale de prietenie cu artiştii mureşeni. Despre valoarea lucrărilor sale vorbesc atât expoziţiile personale  şi de grup din ţară, dar şi cele din străinătate, Franţa Germania, Suedia sau Statele Unite fiind locaţii unde pictura semnată de Cornel Vana a poposit în ultimele două decenii.
“Târgu-Mureşul este un oraş foarte drag mie, “Răzoare” fiind a doua expoziţie organizată aici, în acest an, după cea de la Radio Târgu-Mureş. Este de fapt al treilea popas târgumureşean pentru mine. Am fost prezent în tabăra de pictură de la Weekend, organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş. Deoarece tabăra de la Weekend s-a numit “Primăvara târgumureşeană” am zis ca “Răzoare” să fie o temă care abundă în eflorescenţe, ţinând cont de această perioadă a florilor. Cu artiştii din Târgu Mureş am o relaţie de prietenie de vreo zece ani, participăm la tabere de pictură împreună. Am şi prieteni mai vechi, printre care Angel Vultur, Vasile Mureşan şi Ilarie Opriş, de care mă leagă o prietenie specială,  sunt nişte oameni deosebiţi”, ne-a declarat Cornel Vana.
Expoziţia deschisă la Galeria Deisis reuneşte 13 lucrări, 13 picturi în ulei care aduc în prim plan natura, florile monopolizând privirea prin nuanţele de culori reliefate pe pânză de artist. Titlurile lucrărilor sunt sugestive pentru tematica expoziţiei, de la “Fereastra bunicilor”, “Flora”, terminând cu “Floarea Soarelui”, “Trandafiri” şi “Irişi”.
“Expoziţia poate fi vizitată de publicul larg până pe 5 iulie. Ea se constituie într-o frumoasă invitaţie adresată iubitorilor de frumos, iubitorilor naturii, a florilor, reliefate pe pânză în lucrările mele”, a precizat Cornel Vana.

Alin Zaharie

sursa: www.zi-de-zi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu