miercuri, 12 octombrie 2011

De coloribus - Erica Alecu

Membri ai Asociatiei Artistilor Plastici, fosti colegi, prieteni si iubitori de arta s-au adunat ieri seara spre a vernisa o radiografie a activitatii regretatei noastre colege Erica Alecu.
Organizata prin vointa familiei, izvorata dintr-o dorinta aprinsa de a elogia astfel activitatea artistica, expozitia reuneste pe simezele Galeriei de Arta Unirea din Tirgu Mures tablouri care o reprezinta pe artista in intregul ei.
O explozie de culoare, de trairi transpuse pe panza a impresionat asistenta. In variate teme si abordari stilistice de la cele ce ne duc cu gandul la impresionism la cele mai moderne cu valente cubiste, tablourile expuse ne povestesc despre sufletul Ericai Alecu.
Cuvintele spuse de cei care au deschis expozitia poate ca nici nu au atata importanta. Tristetea din glasul domnului Ilarie Gh. Opris, lacrima din coltul ochiului domnului profesor Mihai Frunza, melancolia din ochii Gabrielei Alecu citind cuvintele artistei notate pe un petec de hartie, ca un adevarat crez artistic precum si tremurul vocii celor doi fii spune totul despre emotia care a picurat-o in sufletele celor prezenti amintirea celei care a fost Erica Alecu.











Dumenzeu sa o odihneasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu