vineri, 1 august 2014

„Lumini şi umbre” cu Ioan Rusu la Prefectură

Zi-de-zi.ro

„Lumini şi umbre” cu Ioan Rusu la Prefectură


Tradiţionalul moment plastic care prefaţează şedinţele Colegiului Prefectural şi-a consemnat un nou popas, oaspetele Prefecturii fiind de această dată artistul plastic Ioan Rusu, protagonistul expoziţiei intitulată „Lumini şi umbre” vernisată miercuri, 30 iulie. Artistul aduce în faţa publicului natura statică, învăluită în culoare şi sesnibilitate, alternate cu ajutorul celor două motive care dau şi titlul expoziţiei, lumina şi umbra.

Concepţie vizuală demnă de un artist modern
„Ioan Rusu s-a remarcat încă de la început prin lucrările sale care pun în valoare personalitatea şi caracterul său printr-o sensibilitate ieşită din comun şi o frumuseţe interioară pe care o simţim întotdeauna când privim lucrările semnate Ioan Rusu. Pictorul este fascinat de armonia compoziţiilor şi a culorilor reuşind să creeze adevărate simfonii cromatici. Chiar şi acum când privim lucrările acestei expoziţii suntem copleşiţi de echilibrul culorilor pictorul reuşind pentru câteva momente să ne poarte într-o lume mai bună plină de frumuseţe şi eleganţă.Tehnica folosită  dă posibilitatea artistului de a pune în evidenţă pe pânză vibraţiile sentimentelor folosind o paletă coloristică de la griuri colorate până la cromatici pline de puritate , lucrările oferind astfel multă prospeţime.  Prin acestă expoziţie pictorul Ioan Rusu demonstrează că are un rafinament şi o concepţie vizuală demnă de un artist modern. Îi dorim să rămână la fel şi de acum înainte, un artidt complet, un coleg şi un prieten adevărat”, a precizat Balasz Klara, artist plastic, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Bucurie, mângâiere, provocare
Prezenţă constantă în peisajul plastic mureşean, Ioan Rusu revine cu un nou demers plastic, încărcat de sensibilitate şi culoare după cum îi place artistului să-şi definească lucrările. „Lucrările expuse în această expoziţie reflectă dorinţa mea de a prezenta lumina şi umbra într-un mod plastic. Acest aspect l-am redat cu precădere prin natura statică. Am simţit că prin ea pot să mă exprim artistic. Aşezarea obiectelor din tablouri nu este una întâmplătoare, puse în lumina sau în umbră transmit diferite stări care reflectă emoţia simţită pe parcursul realizării acestor lucrări. Sper ca aceste tablouri să fie o bucurie pentru ochi, o mângâiere pentru suflet şi o provocare pentru minte”, a spus  Ioan Rusu.

Sursa: http://www.zi-de-zi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu