miercuri, 8 iunie 2011

Ochii orasului - expozitia de pictura din Palatul Prefecturii

"Tablourile expuse sunt ochii prin care ne priveste orasul nostru" a sintetizat atmosfera generata in holul Palatului Prefecturii poetul si realizatorul Valentin Marica de la Radio Tirgu Mures in alocutiunea de deschidere a Expozitiei "Tirgu Mures in pictura"

In prezenta d-lui Marius Pascan, Prefectul Judetului Mures, a d-lui Claudiu Maior, viceprimar al Municipiului Tirgu Mures, a d-lui Valentin Bretfelean, seful Politiei Locale Tirgu Mures, a d-lui  prof. Vasile Muresan precum si a artistilor si a altor oameni de cultura din oras, vernisajul expozitiei a reunit lucrarile realizate in taberele de creatie de la Sovata si Tirgu Mures.
"Artistii au ramas singurii ambasadori adevarati ai culturii si civilizatiei locale, in contextul in care globalizarea economiei asimileaza culturile slabe. Nu putem concura la nivel economic sau alte domenii insa la nivel artistic ne putem mandri cu realizarile artistilor membrii ai Asociatiei Artistilor Plastici" a apreciat in cuvantul sau domnul Marius Pascan, care a mai adaugat ca atat Institutia pe care o conduce cat si domnia sa personal vor sprijini si alte actiuni viitoare, menite sa ridice prestigiul cultural al orasului.

Domnul profesor Vasile Muresan, a mentionat faptul ca ideea acestei actiuni a avut-o impreuna cu dl Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, impreuna cu care au reusti sa duca la bun sfarsit acest proiect, care insa se doreste a fi un inceput.

"In luna septembrie cand se vor finaliza lucrarile de reamenajare a Pietei Teatrului, sunteti invitati sa expuneti lucrarile dumneavoastra" a lansat invitatie artistilor plastici mureseni dl. viceprimar Claudiu Maior.

Ne bucuram ca rezultatul muncii artistilor membrii AAP Mures a sensibilizat autoritatile muresene, sperand sa gasim sprijinul lor si in viitoare actiuni ale asociatiei.





In emisiunea sa de maine 9 iunie, dl. Valentin Marica va vorbi despre acest eveniment ascultatorilor  postului Radio Tirgu Mures.

Iancu Muresan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu