marți, 28 august 2012

Tabara de pictura Zagar 2012


Zi-de-zi.ro
Timp de zece zile, în perioada 10 – 19 august, în comuna Zagăr s-a desfăşurat o tabără de pictură organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş cu sprijinul Asociaţiei Hogrode din Germania şi a autorităţilor locale.
Tema taberei, satul săsesc
Sâmbătă, 18 august, în incinta Şcolii Generale din Zagăr a avut loc vernisajul unei expoziţii care a găzduit lucrările celor 15 artişti plastici participanţi. Tema ediţei din acest an a taberei, ajunsă la ediţia a doua, a fost satul săsesc, fiind a 106-a tabără organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş în decursul anilor. Ilarie Gh. Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, a ţinut să mulţumească primarului comunei, Cornel Ţânţăreanu, pentru sprijinul acordat în organizarea acestei tabere.
Cadouri pentru oficialităţi
La vernisaj au luat parte şi prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre şi deputatul Vasile Gliga. Aceştia au primit cadou din partea artiştilor plastici participanţi la tabără câte un tablou, iar prefectul judeţului a mai achiziţionat o lucrare reprezentând o casă săsească din Zagăr. „De la prima privire mi-am dat seama că s-au întâmplat lucruri deosebite în această tabără şi îi felicit pe toţi artiştii care au participat, cât şi pe organizatori. M-a impresionat în mod deosebit modul în care fiecare artist a imortalizat Zagărul şi se vede că şi ei au fost impresionaţi de această localitate pentru că din fiecare lucrare răzbate o tulburare care se simte, şi niciunul dintre artişti nu a putut lăsa deoparte ceea ce a fost cândva Zagărul”, şi-a motivat achiziţia de artă prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.

Sebastian ANGHEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu