vineri, 1 martie 2013

"Orizonturi” abstracte, cu Veress Zsuzsa




Sambata, 23 februarie 2013, la Galeria de Arta "Unirea” din Targu-Mures, a avut loc vernisajul expozitiei personale de pictura abstracta a pictoritei sangeorzene Veress Zsuzsa, cu tema "Orizonturi”. Evenimentul cultural a fost organizat de Asociatia Artistilor Plastici Mures, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Mures si Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu” din Reghin. Moderatorul vernisajului a fost artista plastica Balázs Klára, de la Directia Judeteana pentru Cultura.

Despre pictorita Veress Zsuzsa si lucrarile ei abstracte au vorbit: Nicolae Baciut – directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Mures, Marcel Naste – directorul Casei de Cultura a Tineretului "George Enescu” din Reghin, Ilarie Gh. Opris – presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures, si Valentin Constantin Bretfelean – director executiv Politia Locala Targu-Mures. Artista a primit si un frumos "buchet” de melodii din partea muzicienilor Eneia German, Smaranda German si Geczi Jancsi, de la Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu” din Reghin.

Iata cateva aprecieri: Nicolae Baciut: "Nu m-am jucat niciodata cu vorbele, dar nu pot sa ma abtin. Acest moment la care sunt prezent reprezinta cea mai impresionanta expozitie de arta abstracta pe care a avut-o Asociatia Artistilor Plastici Mures. Veress Zsuzsa este o persoana cu o sensibilitate plastica deosebita. Este omul care la inceput urmeaza un traseu modest in cariera, iar apoi apare o cotitura exploziva. Prin aceasta expozitie, artista Veress Zsuzsa a erupt artistic, asemenea unui vulcan. Orizonturile ei artistice sunt infinite.”

Marcel Naste: "Veress Zsuzsa este artista care si-a depasit conditia de fiecare data cand a participat intr-o tabara de pictura, impunandu-si personalitatea si disponibilitatea de a invata noul. Zsuzsa incearca sa gaseasca tot timpul ceva care sa o reprezinte. Lucrarile abstracte ale colegei mele se identifica prin multa forta, chiar coplesitoare uneori, prin supradimensionare, mergand spre monumentalitate. Armoniile merg mana in mana cu rafinamentul lor cromatic.” Ilarie Gh. Opris: "O felicit pe sangeorzanca Veress Zsuzsa pentru aceasta expozitie deosebit de frumoasa, prezentata pe simezele galeriei noastre. Ma bucur nespus de mult ca este membru in cadrul Asociatiei Artistilor Plastici Mures. Participarea artistei la taberele de pictura organizate de asociatie isi spun cuvantul. Artista Veress Zsuzsa a pictat cot la cot cu ceilalti artisti, fiind o persoana harnica, perseverenta si ambitioasa.”

Valentin Constantin Bretfelean: "Ii multumesc pentru invitatie si o felicit pe amica mea Veress Zsuzsa. Sunt bucuros sa particip la un eveniment artistic de inalta tinuta. Este deosebit de frumos ca in aceste momente sunt alaturi de ea, familia si prietenii care o iubesc. O asigur in continuare de sprijinul meu, in spectaculoasa ei cariera artistica.”

CONSTANTIN BOGOSEL

Sursa: www.cuvantul-liber.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu