luni, 7 mai 2012

Expoziţie de artă modernă la Galeria “Unirea” - aparitii in presa


Zi-de-zi.ro
Iubitorii de frumos au două săptămâni la dispoziţie pentru a pătrunde în minunata lume a artei moderne, graţie Salonului de Artă Modernă, deschis la Galeria “Unirea” din Târgu-Mureş.


După ani în care un salon de artă modernă în cadrul Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş părea doar un vis, vine acest moment, aducând cu el un aer proaspăt în cadrul AAP Mureş. În cadrul salonului sunt prezente lucrări semnate de 35 de artişti plastici mureşeni, dar şi artişti din întreaga ţară, Galeria Unirea cu greu făcând faţă numărului impresionat de lucrări care îşi merită locul în cadrul Salonului de Artă Contemporană AAP Mureş.
Publicul vizitator poate intra în tainele artei moderne, graţie lucrărilor expuse, de la lucrările semnate Vera Dan, cu amintirea scaunului bunicii, la căutările interioare semnate Cozma Dorel, armonia pastică şi ritmurile vieţii ale lui Radu Florea, febra renaşterii semnată Cherecheş Marinela, sau reducerea formelor naturale ale lui Călin Pop. „Fiecare lucrare reprezintă un univers al fiecărui artist în parte. Fiecare artist are o identitate proprie foarte bine marcată, fiecare are un drum a lui exprimat foarte clar cu mult talent şi expresivitate. Acest salon aduce un aer proaspăt în cadrul asociaţiei. Felul în care artistul pune problema e o formă de prospeţime. Toate lucrările expuse sunt de o valoare deosebită şi ce nu am putut visa acum câţiva ani, acum s-a împlinit prin acest Salon de Artă Modernă”, a declarat Vasile Mureşan, artist plastic, membru AAP Mureş.

De: Alin Zaharie

http://www.zi-de-zi.ro/cultura/expozitie-de-arta-moderna-la-galeria-unirea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu