luni, 14 mai 2012

Lansare de carte la Galeria de Arta Unirea


Vineri, 11 mai 2012, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, alături de prefectul judeţului, Valentin Bretfelean, a participat la prezentarea catalogului Tabăra de pictură Tîrgu-Mureş 2011, realizat de Ilarie Gh. Opriş, Vasile Mureşan şi Iancu Mureşan, apărut la Editura NICO din Tîrgu-Mureş. Manifestarea, organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş, a avut loc la Sala „Unirea”, în prezenţa autorilor.

Catalogul cuprinde lucrări realizate de artişti din Bucureşti, Tîrgu-Mureş, Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sighişoara, în cadrul taberei de pictură „Tîrgu-Mureşul în pictură”, desfăşurată anul trecut, la Casa de oaspeţi a Primăriei, în colaborare şi cu sprijin din partea municipalităţii.  

„Constatăm cu satisfacţie că proiectul se încadrează în contextul eforturilor noastre de a face cunoscută imaginea oraşului, faţa frumoasă a acestuia, răspunzând, în acelaşi timp, unui obiectiv de mai largă anvergură, acela de promovare a multiculturalismului cu ocazia manifestărilor organizate în municipiul nostru. Sunt doar câteva aspecte care ne îndreptăţesc să afirmăm că, la Tîrgu-Mureş, promovarea specificului local în contextul mai larg al multiculturalităţii este o constantă a preocupărilor oamenilor de cultură, pe care îi felicităm pentru organizarea taberei şi pentru editarea acestei lucrări de referinţă, o provocare pentru toţi cei care înţeleg rostul şi rolul valorii şi care, prin profesionalism şi creativitate, sporesc frumuseţea şi atractivitatea oraşului nostru, înscriindu-l, neîndoielnic, pe traiectul valorilor perene ale identităţii şi multiculturalităţii”, a apreciat în alocuţiunea rostită, primarul municipiului, dr. Dorin Florea.

sursa: http://tirgumures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu