sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Vernisaj la Galeria de Arta "Unirea" - Tabara de pictura de la Sangeorgiu de Mures editia I

Intr-o atmosfera primitoare, la Galeria de Arta "Unirea" din Tirgu Mures cateva zeci de iubitori de arta si artisti s-au adunat sa admire lucrarile artistilor care au participat la prima editie a taberei de pictura de la Sangeorgiu de Mures.



Au luat cuvantul primarul comunei Sangeorgiu de Mures, dl. Sofalfi Sandor Szabolcs, dl. Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, dl. Czirjek Lajos vicepresedinte AAP Mures, dl. Vasile Muresan consilier artistic AAP Mures.
In cuvantul sau, dl. Sofalfi a sublinita faptul ca a sustinut din tot sufletul aceasta actiune a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, preferand sa aloce resurse financiare in spijinirea unei activitati culturale, in detrimientul unor nevoi trecatoare. Domnia sa si-a reafirmat sprijinul pentru activitatile culturale, promitand implicarea autoritatilor locale din comuna Sanegeorgiu de Mures in organizarea unie noi editii a acestei tabere in acest an, o editie care sa adune si mai multi artisti, chiar de peste hotare.




Dl Czirjek Lajos a subliniat in discursul sau in limba maghiara importanta taberelor de creatie in dezvoltarea personala a fiecarui artist, lucru reluat mai tarziu si de prof. Vasile Muresan.
Dl. Ilarie Gh. Opris a vorbit despre organizarea aceastei tabere, despre istoria activitatilor culturale din Sangeorgiu Mures, prezentand si publicatiile aparute pe aceasta tema.





Pe parcursul vernisajului, ambianta sonora a fost completata de formatia "Szent Cecilia" a Bisericii Catolice din Sangeorgiu de Mures.




 
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu