luni, 30 mai 2011

Expoziţie de pictură - Ana Salagean

Zi de zi
Holul de la intrarea principală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a găzduit ieri vernisajul unei expoziţii de tablouri semnată Ana Sălăgean, dealtfel angajată a unităţii medicale în funcţia de contabil.
Expoziţia „Echilibru” a reunit 16 tablouri reprezentând natură statică şi peisaje, precum „Începutul sfârşitului”, „Flori pentru Mama”, „Răscruce”, „Basm de iarnă”, „Mărţişor”, etc. Printre tablourile expuse s-au aflat şi două cu care artista a participat la o expoziţie în Germania. „Am dat titlul expoziţiei „Echilibru”, pentru că în tot ceea ce trebuie să facem trebuie să existe un echilibru între frumos şi urât, între viaţă şi moarte şi cred că un principiu de bază care ne călăuzeşte şi ar trebui să ne călăuzească este că orice început trebuie să fie jumătatea unui întreg şi atunci dacă facem un lucru cu dragoste, cu dăruire să-i bucurăm pe cei din jurul nostru cred că este o reuşită”, a precizat Ana Sălăgean.
Artista este membră al Asociaţiei Artiştilor Plastici din 2005 şi membră a grupului de artă religioasă „Deisis”. A avut expoziţii de grup, expoziţii personale, iar din aprilie până în iulie are o expoziţie de icoane în Langenfeld, Germania, intitulată „Ferestre spre cer”, împreună cu Cosmin Folş şi părinţii de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. „În general încercăm să facem cât mai multe, pentru că timpul ne ajunge din urmă”, a conchis Ana Sălăgean.

24 mai 2011
 Arina MOLDOVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu