luni, 6 februarie 2012

Plasticienii mureseni expun la Budapesta - articole in presa



nr. 945 / 4 Februarie, 2012

La invitatia Primariei Sectorului XI, Újbuda, din Budapesta, cu ocazia "Zilelor culturii maghiare”, au fost invitati sa-si expuna lucrarile, in patru sali, si membri ai Asociatiei Artistilor Plastici Mures, din partea conducerii acesteia fiind prezenti in capitala Ungariei vicepresedintele Czirjék Lajos si doamna ing. Neagoi Sofia.
Vernisajul expozitiilor, din Rét Galéria si Kö-tár-lat Galéria, din alte doua sali ale Primariei Sectorului Újbuda, a avut loc in ziua de 23 ianuarie a.c. Gazdele plasticienilor mureseni de la Institutul de Cultura din Újbuda au fost doamna Preisiger Eva si domnul Molnár Károly, iar de la primaria de sector, dr. Kupper András, viceprimar, precum si consilierii Farkas Krisztina, Endrödi József.

Un rol important in organizarea acestor patru expozitii, dupa ce am expus inca in doua sali din Budapesta si Inárcs, l-a avut domnul Szabó Levente, angajat al primariei sectorului, care a fost prezent la mai multe activitati desfasurate in cadrul manifestarii "Zilele targumuresene”. Cu acel prilej a vizitat si Galeria de Arta "Unirea” din Targu-Mures, a AAPM. Expozitiile au fost insotite de pliante si afise, prezentate pe larg in presa budapestana. S-a convenit continuarea schimburilor culturale bilaterale din domeniul artelor plastice. Urmeaza ca pictori budapestani sa fie prezenti cu lucrari intr-o expozitie ce va fi organizata in salile UAP de la Palatul Culturii din Targu-Mures, incepand cu ziua de 22 martie 2012. "Noi ii asteptam si ii vom conduce, insoti prin institutii de cultura din TarguMures. De asemenea, vom organiza o intalnire cu artistii plastici mureseni care au expus lucrari pe simezele salilor din Budapesta, in cele sase expozitii: doua in noiembrie 2011 si patru la sfarsitul lui ianuarie 2012”, a spus Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, care ne-a oferit aceste informatii.

DORIN BORDA

http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=59803


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu