miercuri, 25 decembrie 2013

Sabratori Fericite!

Asociatia Aristilor Plastici Mures ureaza tuturor membrilor Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit!
Kellemes Karacsonyi Unnepeket es Boldog Uj Evet kivan a Maros Megyei Kepzomuveszek Egyesulete!

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Salonul anual de pictura


La Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures,
- Social -
nr. 235 / 30 Noiembrie, 2013

Un Salon cu multi-multi pictori!
Anii trec, se duc, intrand in tunelul timpului, si vin altii, cu sperante de mai bine si mai mult. Asa si in cazul Salonului anual de pictura, initiat, organizat de Asociatia Artistilor Plastici Mures (AAPM). Manifestarea din acest an se afla la editia a XXXVII-a, ea prilejuind celor peste 60 de plasticieni mureseni sa-si expuna lucrarile realizate in cursul anului 2013. Vernisajul expozitiei amenajate in cadrul Salonului are loc astazi, sambata, 30 noiembrie, ora 11, la Galeria de Arta "Unirea” din Targu-Mures, Piata Republicii nr. 9. Exponatele pot fi vizionate pana in ziua de 20 decembrie 2013. Despre lucrarile expuse pe simeze vor vorbi Vasile Muresan, muzeograf expert la Muzeul Judetean Mures, Ilarie Gh. Opris si Czirjék Lajos, presedinte, respectiv, vicepresedinte ai AAP Mures.


(B.DORIN)

vineri, 29 noiembrie 2013

Invitatie la expozitie

   Prefectura judetului Mures gazduieste in perioada 27 noiembrie - 15 decembrie 2013 expozitei semnata Balazs Klara




Prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu a inaugurat miercuri, 27 noiembrie, expoziţia de pictură intitulată „Lumini interioare”. Lucrările expuse la Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş au fost realizate de Klara Balazs, economistă de profesie, care a reuşit să impresioneze mediul artistic mureşean şi nu numai, încă din anul 2006, când practic începe o intensă activitate de pictură, atât icoane pe sticlă cât si ulei pe pânză. „Economista Klara Balazs ne propune o nouă întâlnire, ne incită să ne aşezăm privirea şi gândurile asupra lucrărilor pe care astăzi ni le expune. Doamna Klara Balazs nu a făcut pregătire de specialitate în şcoală, în domeniul picturii, fiind absolventă de ştiinţe economice, dar se vede din nou că Dumnezeu aşează alături de profesii şi aptitudini nebănuite şi iată că acum, prin aceste lucrări iese la iveală talentul artistei. Ne aflăm astăzi, în faţa unor lucrări, care parcă încearcă să aluinge iarna, prin culorile lor calde şi eu personal mă bucur că închidem acest an cu o expoziţie de ţinută. Spun că închidem acest an, pentru că în Decembrie vom avea cu siguranţă opere expuse ale micilor artişti din şcolile mureşene”, a afirmat Corneliu Grosu.
Klara Balazs se află deja la cea de-a doua expoziţie pe simezele Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi promite că va mai expune lucrări şi în anii viitori.
Sursa: 
Expo
BALAZS KLARA, "LUMINI INTERIOARE”
- Social -
nr. 232 / 27 Noiembrie, 2013La Institutia Prefectului – Judetul Mures
Intrate in traditie, expozitiile care prefateaza sedintele de Colegiu Prefectural tin ritmul lunar, intr-o frumoasa oferta culturala, intr-un spatiu nonconventional, pus la dispozitie cu generozitate de prefectul judetului Mures, dr. Corneliu Grosu. Astazi, de la 12,45, va fi vernisata expozitia artistei Klara Balazs, "Lumini interioare”. Expozitia va fi prezentata de prefectul judetului, dr. Corneliu Grosu, si Nicolae Baciut, care, ca de obicei, va sustine si un moment poetic.
(N. B.)
Sursa:

duminică, 24 noiembrie 2013

Invitatie la expozitie

La sala "Deisis" (Palatul Culturii) redeschidem expozitia "Locuri"/"Gradina secreta" sub semnatura Iancu Muresan si Cristina Muresan.

Iancu si Cristina Muresan, la Galeria "Deisis”
Familia Muresan, Iancu si Cristina, expun la Galeria "Deisis” pictura in ulei pe panza, tablouri ce uimesc de la prima vedere prin echilibru, ordine si bun simt. Parteneri in planul vietii personale, in tabere de creatie si, iata, pe simeze, cei doi se impart cu chibzuinta intre meseriile lor (arhitect si jurist), educarea copiilor si dragostea pentru arta. Mai presus de toate, expozitia este dovada unei daruiri, a unei patimi ce nu se istoveste niciodata: harnicia si consecintele ei balsamice. De buna seama, Cristina a meditat cu multa vreme inainte la gradinile ei secrete, devenite acum "Gradinile Cristinei”, la fel ca si "Gradinile din Roma” sau Gradinile Edenului”, ceea ce i-a permis sa ajunga la stadiul definit al evolutiei sale. Cristina lucreaza si dezvaluie un temperament care nu iubeste contradictia neaparat, dar nici nu se fereste de ea si, in orice caz, da dovada de consecventa. Tipurile de constructie ii apartin si pe paleta ei vibreaza un neastampar, un freamat din care iau nastere forme si aduc "Gradini secrete”, privilegiul sacru al sublimului vegetal, cu valoare spirituala inalta. La Iancu, peisajele urbane sunt subiecte amintiri, zugravite cu un infinit simt al tonurilor stralucitoare nesofisticate, devenite componente ale fiintei, ale carei vibratii sensibile le inregistreaza impreuna cu spectacolul perceput de retina, departe de orice dramatism. Multitudinea valorilor, trecerile si gradarile se compun si recompun treptat,intr-o ordine logica, de unde rezulta echilibrul constructiei. Intr-o alta ordine de idei, bijuteriile Cristinei, prezente si ele intr-o colectie si expuse, contureaza, mai profund, imaginea capacitatii de frumos, sensibil, delicat si daruit. Lucrarile sotilor Muresan reprezinta setea de ordine ce ni se dezvaluie aici si acum. Cei doi artisti daruiesc publicului ceea ce au realizat pana in prezent, urmand ca in viitor scara ierarhiei in arta sa fie escaladata cu pasi mari si repezi pentru ca au potential, vointa si credinta. La vernisaj, despre expozitie au vorbit Nicolae Baciut, Mihai Frunza si Cornelia Hetrea." CORNELIA HETREA
Pagina
NICOLAE BACIUT
Sursa:
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=74130

miercuri, 20 noiembrie 2013

Invitatie la expozitie - Czirjek Lajos si Barabas Denes


La Galeria de Arta "Unirea”
- Social -
nr. 226 / 19 Noiembrie, 201
Expozitie Barabás Dénes (sculptura) si Czirjék Lajos (pictura)
Expozitie in doi la Galeria de Arta "Unirea” din Targu-Mures a Asociatiei Artistilor Plastici Mures (AAPM). In cadrul ei expun lucrari de sculptura si pictura plasticienii Barabás Dénes si Czirjek Lajos, care este vicepresedinte al AAP Mures. Vernisajul expozitiei are loc miercuri, 20 noiembrie a.c., ora 17, prilej cu care despre lucrarile celor doi plasticieni targumureseni vor vorbi Molnár D. Dénes si Vasile Muresan, muzeograf expert la Muzeul Judetean Mures.
DORIN BORDA
Sursa:
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=74126




luni, 18 noiembrie 2013

Invitatie la vernisaj

     Marti, 19 noiembrie, va asteptam la Palatul Culturii - Sala Deisis, la vernisajul expozitiei "Valori din arta turca" care cuprinde lucrari ale 20 de artisti din Turcia reprezentati la Tg. Mures de Dalila Ozbay. Expozitia va fi deschisa pana in data de 23 noiembrie.


In sala "Deisis” din Targu-Mures
Expune Dalila Özbay
- Social -
nr. 226 / 19 Noiembrie, 2013
Membra a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, prof.dr.Dalila Özbay, Asociatiei Artistilor Plastici Mures, prof. dr. Dalila Özbay, de la Universitatea "N. Kemal” din Istanbul (Turcia) isi expune lucrarile de pictura in sala "Deisis” (parterul Palatului Culturii din Targu-Mures), intrarea din Piata Trandafirilor. Vernisajul expozitiei personale are loc astazi, marti, 19 noiembrie, ora 18, prilej cu care despre artista si lucrarile expuse vor vorbi Nicolae Baciut, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Mures, Vasile Muresan, muzeograf expert la Muzeul Judetean Mures, si Ilarie Gh. Opris, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures. Lucrarile artistei plastice, prof. dr. Dalila Özbay, pot fi vizionate pana in ziua de 24 noiembrie 2013, dupa care expozitia va fi prezentata si in capitala Ungariei, Budapesta.
DORIN BORDA

miercuri, 13 noiembrie 2013

Tabăra de pictură „Sfântu Gheorghe”, la a patra ediţie

In perioada 3-10 noiembrie, în comuna Sângeorgiu de Mureş, se desfăşoară cea de-a patra ediţie a taberei de pictură „Sfântu Gheorghe”, tabără de creaţie organizată de Primăria comunei Sângeorgiu de Mureş, Asociaţia Culturală „Sfântu Gheorghe” din aceeaşi localitate şi Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş.
Coordonatorul taberei este publicistul sângeorzan Ilarie Gh. Opriş, „fiu al satului” şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, iar director artistic, Vasile Mureşan, artist plastic profesionist şi muzeograf expert. Deschiderea oficială a taberei a avut loc duminică, 3 noiembrie, la Motelul „Gemini” din Sângeorgiu de Mureş, unitate administrată de Gazda Sandor, care va oferi pictorilor cele mai bune condiţii de lucru. Vernisajul taberei va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 11.00.
Printre artiştii care vor îmbogăţi patrimoniul cultural al localităţii Sângeorgiu de Mureş se află: Vasile Mureşan (Târgu-Mureş), Sabina Purcariu (Târgu-Mureş), Fabian Margit (Târgu-Mureş), Takacs Judit (Târgu-Mureş), Elisabeta Merdar (Târgu-Mureş), Florin Grosu (Botoşani), Dolha Eva (Cluj-Napoca), Lukacs Sandor (Ernei), Balazs Klara (Sângeorgiu de Mureş), Veres Zsuzsa (Sângeorgiu de Mureş), Aboni Maria (Sângeorgiu de Mureş) şi Reman Melinda (Reghin).
Constantin BOGOŞEL

Sursa: Zi-de zi.ro

vineri, 8 noiembrie 2013

Din tabara in tabara ...


- Social -
nr. 218 / 7 Noiembrie, 2013

Toamna imbelsugata in arta plastica mureseana, cea pe care ne-o propun membrii Asociatiei Artistilor Plastici Mures, atat in manifestari expozitionale, in plan editorial, cat si in cel al taberelor de pictura. O toamna care, iata, in curand, va fi amplificata printr-un indraznet proiect artistic, de valorificare a traditiilor populare, proiect initiat, organizat de Societatea Culturala "Miorita”, cu sediul in municipiul resedinta de judet, numit "Ardelenii au talent” sustinut de Primaria municipiului Targu-Mures, Consiliul Judetean Mures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures. Debutul proiectului, in cursul acestei luni. Revenind insa la arta plastica, evidentiem faptul ca, din luna septembrie si pana acum, s-a trecut de la o tabara la alta de pictura, toate cu caracter national. Asa bunaoara au fost atelierele de creatie de la Leptokaria (Grecia), Sovata-Bai, Targu-Mures, aceasta gazduita de Casa de oaspeti a Primariei, el incheindu-si activitatea in cursul zilei de vineri, 1 noiembrie a.c., cand la vernisajul expozitiei in aer liber au asistat Claudiu Maior, consilier al primarului, dr. Dorin Florea, Constantin Valentin Bretfelean, director executiv in cadrul Primariei si director artistic al taberei, Marius Pascan, senator, presedinte, recent ales, al Filialei Targu-Mures a PDL, toti avand cuvinte de lauda la adresa celor 20 de pictori, realizatori a peste 100 de lucrari de arta plastica. A fost editia a V-a a acestei tabere targumuresene.

"Sfantu Gheorghe”

Nici ca s-au stins ecourile bucuriei de a te stii creator in amintita tabara, si, iata, duminica, 3 noiembrie 2013, o alta tabara de pictura. Una generica: "Sfantu Gheorghe”, editia a IV-a, inaugurata prin osardia Primariei comunei Sangeorgiu de Mures, a Asociatiei Culturale "Sfantu Gheorghe” si a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, la Motelul "Gemini” (administrator: Gazda Sándor) din asezarea megiesa Targu-Muresului. In tabara aceasta isi semneaza prezenta plasticienii Vasile Muresan (directorul ei), Balázs Klára, Veress Zsuzsa, Aboni Maria, Sabina Purcariu, Elisabeta Merdariu, Takács Judit, Fábián Margit, Lukács Sándor, Rémán Melinda, toti mureseni; Dolha Eva (Cluj-Napoca) si Florin Grosu (Botosani). Tabara de pictura "Sfantu Gheorghe” care isi desfasoara activitatea plastica sub coordonarea lui Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, isi va inchide portile in ziua de 10 noiembrie a.c. Mult succes creatorilor!

DORIN BORDA

Sursa: Cuvantul Liber

Cristina si Iancu Muresan la Deisis

miercuri, 6 noiembrie 2013

La Galeria de Arta "Unirea” VASILE MURESAN, cu o superba expozitie "Contraste!”



- Social -
nr. 216 / 5 Noiembrie, 2013

Nu cred, ci sunt sigur ca iarasi mi-a fost dat sa fiu prezent la o manifestare expozitionala de exceptie petrecuta in orele amiezii zilei de sambata, 2 noiembrie 2013, la Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures, a Asociatiei Artistilor Plastici Mures (AAPM). Fidel crezului meu de om cu afinitati pur culturale, nu m-am putut abtine sa nu dau curs invitatiei artistului plastic profesionist, Vasile Muresan, de a ma numara printre participantii la noua sa expozitie personala. Si nu puteam face acest lucru din doua motive plauzibile. Primul: familiarizarea mea cu modul de creatie al acestui artist plastic - sculptorpictor - pe care l-am "urmarit” in cateva tabere de pictura. Al doilea motiv: stradania sa spre cautari cautari pe drumul acesta pavat cu o teribila si devoranta pasiune catre tot ceea ce este intru definire spirituala. Cu lucrarile maestrului Vasile Muresan, vorba fiind de cele prezentate in expozitia sa personala a momentului, m-am familiarizat inca din ziua de vineri, 1 noiembrie a.c. Atunci, la sediul Galeriei de Arta "Unirea”, am asistat la panotarea lucrarilor pe simeze, ajutat fiind Vasile Muresan, mentorul, de doi talentati plasticieni botosaneni Liviu Soptelea si Florin Grosu - partasi si ei la editia a V-a a Taberei de pictura a Primariei municipiului Targu-Mures, gazduita la Casa de oaspeti de la Complexul de Agrement si Sport "Muresul”. Privind "aranjamentele” (oranduirea pe simeze a lucrarilor), am stat si mi-am imbogatit, delectat sufletul cu idei desprinse din tematica lucrarilor, cu multitudinea culorilor, a liniilor folosite de artist in cele 50 de lucrari expuse. M-am transpus intr-un alt spatiu al creatiei plastice. Unul al cautarilor, acumularilor, nu neaparat tematice, ci ideatice. Un univers punctat la temperatura iscoditoare a gasirii de forme, linii, culori si alte cele. Un univers al fovismului, care vine sa-l inlocuiasca, sa-l completeze pe cel al lirismului ... O superba expozitie a contrastelor. Moderatorul evenimentului expozitional, Ilarie Gh. Qpris, presedintele AAP Mures, si-a rezervat dreptul de a-l prezenta publicului pe Vasile Muresan asa cum este el stiut, perceput ca un adevarat povatuitor, indrumator al acestei mari familii a Asociatiei Artistilor Plastici Mures. In final, Ilarie Gh. Opris, din volumul "De dragoste”, autor: poetul Mircea Miculi, a dat citire acrostihului dedicat pictorului Vasile Muresan. Cuvinte de-a dreptul "incrustate” in tematica lucrarilor lui Vasile Muresan, in rostirea a doi avizati colegi, plasticienii Radu Florea, redactor la Studioul Regional de Radio Targu-Mures si prof. Mihai Frunza. Admirabile si pertinente vorbe pornite de la "Cautari”, "Anotimpuri”, "Urma”, duse pana la "Contraste”, genericul actualei personale a prietenului lor. Sintetizandu-le, se poate spune ca, prin aceste lucrari, Vasile Muresan inventeaza–reinventeaza; trecutul si prezentul se contopesc in culori vii; culoarea – strigat interior; un alt Vasile Muresan, cel actual, cel ce se cauta si se regaseste de data aceasta prin vuietul culorii pure. In personala sa de acum, a lui Vasile Muresan, vorba lui Radu Florea, prin lucrarile ei, "abordeaza proiecte de acoperire mare de timp si conceptie... sa fiu martor la perpetua reinventare a mesajului plastic cu lumea, cu mijloacele traditionale”. In final, Vasile Muresan: "Framantarea, incercarea de iesire din comun... Momente de traire. Am acumulat si simteam sa dau ceva din mine. Va multumesc pentru onoarea ce mi-ati facut-o prin prezenta. Astazi, am asistat la lectia contrastelor, a culorilor”, a conchis Maestrul!

DORIN BORDA

Sursa: Cuvantul Liber

Tabara de pictura Sangeorgiu de Mures

    In perioada 3-10 noiembrie se desfasoara tabara de pictura organizata de Asociatia Artistilor Plastici Mures, gazduita de Complexul "Gemini"din Sangeorgiu de Mures. Tabara are caracter national prin participarea artistilor plastici din tara alaturi de cei mureseni. Impreuna cu Vasile Muresan, coordonatorul artistic al taberei vor picta : Fabian Margit, Takacs Judit, Florin Grosu, Neagoi Sofia, Aboni Maria, Merdar Elisabeta, Lukacs Sandor, Dolha Eva, Purcariu Sabina, Balazs Klara, Veress Zsuzsa, Reman Melinda. 
   Vernisajul expozitiei lucrarilor realizate va avea loc sambata 9 noiembrie, ora 11.       

Foto vernisaj Vasile Muresan - Constraste


Expozitie de pictura Raluca Moisoiu.


http://www.ralucamoisoiu.com/ro/index.php?show=Noi-lucr%C4%83ri&pg=4&gid=3&gal=70


vineri, 1 noiembrie 2013

Invitatie la vernisaj

     Sambata, 02 noiembrie 2013, la ora 11 va invitam la Galeria de Arta "Unirea”, din str. Republicii nr. 9 Targu-Mures, la vernisajul expozitiei "Contraste" semnata Vasile Muresan.

joi, 31 octombrie 2013

Tabara de pictura

      Toamna se numara "bobocii” si la AAP Mures!


- Social -
nr. 212 / 30 Octombrie, 2013

     Toamna anului 2013 o debutat, la Asociatia Artistilor Plastici Mures (AAPM), cu o alta tabara de pictura organizata in Grecia localitatea Leptokaria, de pe malul Marii Egee si la poale de munte Olimp. N-a trecut prea mult timp de la acest nou demers, al carui autor este, fireste, Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, si iata-i pe o parte a membrilor acestei asociatii nonguvernamentale prezenti in Tabara de pictura "Toamna la Sovata”, initiata, organizata de Clubul Rotary Maris din TarguMures, Asociatia Culturala "Viata la tara” din Band, atelier de creatie care si-a inchis portile vineri, 18 octombrie, printr-o expresiva expozitie cu lucrarile realizate. Dar o poarta se inchide, alta se deschide. Asa s-a intamplat in dupa-amiaza zilei de vineri, 25 luna curenta, cand la Galeria de arta "Unirea”, a AAP Mures, a avut loc inaugurarea oficiala a Taberei de pictura, editia a V-a, organizata de Primaria Targu-Mures, in colaborare cu amintita asociatie, la Casa de oaspeti de la Complexul de Agrement si Sport "Muresul”. Momentul inaugural a avut loc in prezenta domnului Constantin Valentin Bretfelean, director executiv, reprezentantul municipalitatii si al primarului dr. Dorin Florea, a domnului Mihai Carlig, pretor al unui raion din capitala Republicii Moldova, Chisinau, a doamnei Irina Cepac, director in cadrul preturii moldovene sti, a unui numar de 20 de plasticieni mureseni, oradeni, clujeni, baimareni, botosaneni, turdeni si albaiulieni. Acestia sunt: Vasile Muresan (director artistic al taberei), Balázs Klára, Veress Zsuzsa, Fábián Margit, Lukács Sándor, Olimpia Leah, Ioan Rusu, Nicolae Florea, Floarea Vultur, Elena Harja, Sabina Purcariu, Cornel Vana, Marta Deleanu, Florin Grosu, Silviu Babi, Liviu Soptelea, Daniela Marcu, Dolha Éva, Dana Ortelecan, Kozma Lidia. Urmeaza o alta tabara cu caracter national, cea de la Sangeorgiu de Mures - Complexul "Gemini”. Deci, din tabara in... tabara!


DORIN BORDA

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=73653

marți, 22 octombrie 2013

Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures Expozitie de arta naiva



- Social -
nr. 205 / 19 Octombrie, 2013

Editia a II-a a Expozitiei nationale (cu participare internationala) de pictura naiva isi va demonstra valentele artistice la Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures, a AAP Mures. Manifestarea expozitionala se bucura de prezenta, pe simeze, a lucrarilor realizate de plasticieni din judetele Caras-Severin, Timis, Maramures, Suceava, Iasi, Galati, Constanta, Harghita, Mures, precum si a celor din Komárom (Ungaria). Vernisajul este planificat pentru astazi, sambata, 19 octombrie, cu incepere de la ora 11, prilej cu care isi vor formula punctele de vedere asupra a ceea ce vor privi iubitorii de arta Vasile Muresan, pictor profesionist, muzeograf expert, Costel Iftinchi, redactor-sef al revistei "Arta naiva”, Ilarie Gh. Opris, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures. Va fi prezentat albumul artistei plastice Laczko Aranka, autorul lui fiind Jaray-Fechete Katalin. Asadar, din nou arta naiva la "Unirea”, Targu-Mures, lucrarile expuse putand fi vizionate pana in ziua de 1 noiembrie a.c.

(B. Dorin)

miercuri, 16 octombrie 2013

Tabara nationala de pictura "Toamna” - Sovata-Bai



- Social -
nr. 202 / 16 Octombrie, 2013

Casa de vacanta a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Mures (administratorul Casei fiind Cioloboc Piroska) gazduieste in aceste zile Tabara nationala de pictura "Toamna” - Sovata-Bai, ai carei membri s-au reunit vineri, 11 octombrie 2013. Acestia fiind Vasile Muresan (directorul taberei), Liviu Stef, Ioan Rusu, Radu Florea, Dorel Cozma, Angel Vultur, Calin Pop, Floarea Vultur, Adriana Neghirla, Mihai Chiriac, Calin Oprea, toti din Targu-Mures, Marta Deleanu (Turda), Georgeta Petrovan (Cluj-Napoca), Olimpia Spineanu (Sibiu), Cristina Moldovan (Satu Mare). Tabara de pictura este organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Mures, de Clubul "Rotary Maris” (presedinte dr. Daniel Hodade Porav), Asociatia "Viata la tara” din Band (presedinte Harai-Szabó Melinda), Asociatia Artistilor Plastici Mures (presedinte Ilarie Gh. Opris). Tabara isi incheie activitatea vineri, 18 octombrie a.c., zi in care are loc vernisajul expozitiei cu lucrarile realizate de cei 15 participanti in cadrul ei.

B. Dorin


duminică, 13 octombrie 2013

Tabara de pictura Sovata 3013










vineri, 4 octombrie 2013

vineri, 27 septembrie 2013

Invitatie la vernisaj

Invit cu stima toti prietenii si cunostintele la data de 5 octombrie orele 11 la Galeria de Arta
UNIREA Piata Republicii nr.9 unde va avea loc vernisajul expozitiei personale de
pictura "Dragastea de natura in lumea digitala".

Szeretettel meghívom barátaimat,ismerőseimet az egyéni festészeti kiállításomra
"A természet szeretete a digitális világunkban ",október 5-én 11 órakor tartandó
megnyitójára az UNIREA galériába,Köztársaság tér 9 szám.

Hadnagy Gabriella

marți, 17 septembrie 2013

Invitatie la vernisaj

La vernisajul expozitiei de pictura CASONI IBOLYA se va prezenta un volum de poezii a surorii ei, ISA SCHNEIDER,care traieste in Germania,dar va prezenta la eveniment.
Alocutiuni:Vasile Muresan,Haller Béla,Kilyén Ilka.
Evenimentul va avea loc miercuri,25 septembrie 2ö13 la ora 18:OO,la Targu-Mures,in vechea Casa de Moda din centru,Piata Trandafirilor,Nr.58.

Va asteptam cu drag!


CASONI SZÁLASI IBOLYA festőművész" IDŐALAGÚT" című állandó kállításának avatóján, Németországban élő nővére,Dr.SZÁLASI SCHNEIDER IZABELLA orvos,író,festő "HOMOKZENE"című verseskötetét Kilyén Ilka mutatja be.A szerző is jelen lesz az eseményen.
A kiállítást Béla Haller és Vasile Muresan nyitják meg 2O13 szeptember 25.-én szerdán,délután 6 órakor Marosvásárhelyen a régi Divatház épületében,a Rózsák tere 58 szám alatt.

Bemutatásra kerűlnek továbbá az ICA Publishing által az Egyesűlt Államokban kiadott"International Contemporary Artists" című művészeti album hatodik kötete és az Angliában kiadott"Paint and Create"című művészeti tankönyv,melyekben Casoni Ibolya is szerepel.

Mindenkit szeretettel várunk!

Casoni Ibolya

miercuri, 11 septembrie 2013

SABINA PURCARIU, LA GALERIA "DEISIS”



- Social -
nr. 177 / 11 Septembrie, 2013

La Galeria "Deisis” din Palatul Culturii, Targu-Mures, in organizarea Directiei Judetene pentru Cultura Mures si a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, publicul poate admira expozitia de pictura "Luminile toamnei”, autor Sabina Purcariu. Nascuta la Tg.-Mures, a absolvit Institutul Politehnic Cluj. Este membra a A.A.P. (Asociatia Artistilor Plastici) Mures din anul 1986. A absolvit cursurile Scolii de Arta Tg.-Mures. A participat la taberele de creatie din localitatile: Piatra-Neamt (1986), Sovata (1987,1988, 1989, 2001, 2002, 2003), Cund, Berghia, Deda si Sincai. A organizat expozitii personale la: Tg.-Mures (1988, 1991, 2001, 2003 si 2004), pe Litoral (1989), Gledin (1991), Arendal – Norvegia (1995), Zürich – Elvetia (1997), Rimini – Italia (1998), Bucuresti (1989), Sibiu (1989). Pentru activitatea sa artistica a obtinut premii si distinctii la expozitiile judetene de arta plastica din Tg.-Mures, in anii 1984-1988 si 2003. A participat la expozitiile organizate in sala de expozitii "Unirea” si Cetatea Medievala din municipiul Tg.-Mures. Artistul plastic Vasile Muresan, muzeograf, afirma despre pictura Sabinei Purcariu: "In pictura Sabinei, peisajul este un pretext pentru a crea o poezie in culori minunat armonizate, cantand adevarate simfonii cromatice. Sabina cauta echilibrul intre natura, ca element obiectiv si pasiunile sale, ca stare subiectiva. Pictura ei este calma, optimista, echilibrata. Tablourile sunt realizate cu o remarcabia discretie si finete, ca rezultat al bunului gust. Artista a refuzat temele mari, preferand simplitatea peisajelor si a florilor. Artista nu refuza imaginarul, dimpotriva. Ca urmare, a unor revelatii pure, ea creeaza unele asociatii cromatice ce intaresc frumusetea peisajului. Artista pastreaza transparenta cromatica si linistea naturii care comunica cu noi. Intocmai ca impresionistii, Sabina se reintoarce la sursa, la natura, si asemenea lor nu s-a simtit nicaieri mai libera decat in fata naturii, intr-un dialog intim si direct cu ea. Adevarurile lumii, intreaga frumusete care ne inconjoara ne sunt communicate de pictorita Sabina A. Purcariu, cu delicatete, prin culoare si lumina, prin fluiditati transparente. Este o sarbatoare a culorii”.

(N.B.)

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro

La Galeria de Arta "Unirea” Expune Benkö István



- Cultural -
nr. 177 / 11 Septembrie, 2013

Targumureseanul Benkö István, membru al Asociatiei Artistilor Plastici Mures, este prezent intr-o noua expozitie personala de pictura. Vernisajul expozitiei a avut loc inspre orele amiezii zilei de sambata, 7 septembrie a.c., la Galeria de Arta "Unirea” din municipiul Targu-Mures. Pe simezele salii expune cele mai reprezentative lucrari, in special frumoasele peisaje, realizate in taberele de pictura ori in atelierul propriu de creatie. In imaginea fotografica (de la stanga la dreapta): Vasile Muresan, artist plastic profesionist, muzeograf expert, Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, dr. Liviu Stef, artist plastic, Benkö István, Cirjék Lajos, vicepresedinte al AAP Mures. Expozitia este deschisa pentru publicul vizitator pana joi, 19 septembrie a.c., intre orele 12-17. Luni nu este zi de vizionare a picturilor.

(D.B.)

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro

joi, 5 septembrie 2013

Invitatie la vernisaj



Va astept cu drag pe toti cei ce doresc sa participe la o astfel de manifestare culturala - Marcel Naste.

luni, 2 septembrie 2013

Atelier plastic OLIMPIA LEAH SI "INCREDIBILA EVA”



- Social -
nr. 170 / 31 August, 2013

Incredibila expozitia personala a Olimpiei Leah, ca abordare si redare artistica a temei Eva cu marul interzis, cu Adam si sarpele. Asa ceva rar se poate vedea in salile destinate manifestarilor expozitionale, culturale. Pe simezele Galeriei de Arta "Unirea”, Targu-Mures, a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, sunt oranduite 25 de tablouri care nu seamana unul cu celalalt, realizate in intervalul anilor 2012-2013. Mare surpriza ne-a rezervat inginera chimista Olimpia Leah, devenita plasticiana prin cursurile de pictura, inclusiv cele superioare, pe care le-a urmat si absolvit in decursul anilor. Dar si prin intrarea domniei sale in marea familie a Asociatiei Artistilor Plastici Mures. Nelipsitul mar interzis este lait motivul fiecarei compozitii stabile realizate in culori vii si cu o anume tenta filosofica. Vernisajul acestei extraordinare expozitii personale a avut loc inaintea-amiezii zilei de sambata, 24 august 2013, la amintita galerie de arta, la el asistand si Adriana Stoica (Galati), Tudor Meiloiu (Bucuresti), Rodica Zamfira Pop, Cristina Petria, ambele din Targu-Mures, prezente in Tabara de pictura "Lacul verde” de la Ernei, editia a IV-a. Si, nu in ultimul rand, la vernisaj si-au semnat prezenta Márkos Pál si Hajnal, gazdele taberei. Intre privitori si ascultatori, doua doamne, una de 92 de ani, cealalta de 89 de ani! Despre lucrarile expuse a vorbit prof. Vasile Muresan, artist plastic profesionist, muzeograf expert, care a precizat ca nu se considera un critic de arta, ci coleg de "bucatarie” cu Olimpia Leah. Dupa un scurt istoric al artistilor care au promovat o noua formula picturala (1920-1927), dupa prezentarea Evei in variatele ei ipostaze de pacatoasa in Rai, avand rolul de a-l duce in ispita pe Adam; mama a celor vii; de cea dintai femeie din lume; cea dintai sotie si singura atunci cand Dumnezeu i-a daruit lui Adam liberul arbitru; de purtatoare de viata - Vasile Muresan spune: "Picturile Olimpiei Leah sunt realizate pe pata plata, aceasta fiind vibranta cu linii negre de diferite forme si grosimi, linii care dau forma, linii pasaj, linii contrast. La volum a renuntat intentionat… Am putea intitula expozitia «Incitanta Eva, provocatoarea Eva». Ia si musca cu sete din dragoste, iubire si cunoastere, te provoc! Musca, nu-ti fie frica. Urca treptele cunoasterii!”

DORIN BORDA

sursa: http://www.cuvantul-liber.ro

joi, 22 august 2013

Tabara de creatie artistica "Lacul Verde”



- Social -
nr. 162 / 21 August, 2013

De la Moisei, la Ernei, dar in dupa-amiaza zilei de duminica, 18 august 2013, si tot impreuna cu Ilarie Gh. Opris, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures, invitati fiind ai Primariei si Consiliului Local Ernei, ai familiei Markos PáI si Hajnal. In propria lor gospodarie – hotel si restaurant – s-au invrednicit a organiza editia a IV-a a Taberei de creatie artistica "Lacul Verde”, in fapt, o continuare a celui dintai atelier privat de creatie din tara noastra, numit "Armonia”, Sangeorgiu de Mures. Cu bucurie m-am revazut cu doamna Elisabeta David, cu fiul domniei sale, cea care impreuna cu sotul Gheorghe au pornit la drum o initiativa care a durat timp de 10 ani. La ora 18 a celei de a treia duminici a lunii august, ne-an infatisat la fata locului. Ne-a intampinat gazda, doamna Hajnal, fericita ca ne are din nou oaspeti. In sala de jos a unitatii de cazare si alimentatie publica a avut loc deschierea oficiala a taberei, prin cuvantul domnului Markos Pál. In numele Primariei si Consiliului Local Ernei, acesta a rostit cuvantul de "bun sosit” la editia a IV-a a Taberei de creatie artistica "Lacul Verde”, neomitand a face precizarea ca se bucura de prezenta pictorilor din Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Bistrita si Targu-Mures. Profesorul Barabás Tibor i-a prezentat nominal pe taberisti, acestia fiind: Brandusa Bontea, Radu Florea, Doina Moisescu, Cozmin Movila, Minu Movila, Cristina Petria, Rodica Pop, Irina Florescu, Alexandru Papuc, Teodora Kinschi, Andra Predescu, Adriana Stoica, Gavril Mocenco, Georgeta Mocenco, Lucia Lobont, Lukács Sándor, Lucian Biciceanu si, nu in ultimul rand, prietenul Tudor Meiloiu, nelipsit de la o asemenea tabara. Tuturor, sedere placuta la Ernei si munca spornica la ... pictat! Deschiderea festiva a taberei a fost onorata cu prezenta jurnalistului, scriitorului Nagy-Kund Miklos, fost redactor-sef al ziarului "Nepujság”. Felicitari organizatorilor si cuvinte de buna sedere la Ernei a celor 18 pictori, care vor fi beneficiarii unor excursii organizate la Targu-Mures si pe valea Gurghiului.

DORIN BORDA

http://www.cuvantul-liber.ro

miercuri, 14 august 2013

Invitatie la vernisaj

Luni, 19 august 2013 , orele 18 la Galeria Deisis va fi vernisajul expozitiei colegei noastre Suba Piroska.Expozitia va fi prezentata de Baciut Nicolae, Vasile Muresan si Opris Ilarie.
Va asteptam pe toti cu mult drag!

marți, 13 august 2013

Foto vernisaj Klara Balazs si Veress Zsuzsa








 foto: Balazs Klara

sâmbătă, 10 august 2013

La Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures "Vara clujeana”


- Social -
nr. 155 / 9 August, 2013

Asociatia Artistilor Plastici Cluj si Asociatia Artistilor Plastici Mures sunt initiatorii si organizatorii expozitiei de arta plastica "Vara clujeana”. Vernisajul ei are loc sambata, 10 august a.c., ora 11, la Galeria de Arta "Unirea” din Targu-Mures. Pe simezele salii expun lucrari Manole Ciui, Ionela Federiga, Octavian Popescu, Monica Romanca, Luminita Rusu. La vernisaj vor vorbi Nicolae Baciut, directorul Directiei pentru Cultura Mures, Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, si Octavian Popescu, presedintele AAP Cluj

(B. DORIN)

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/

joi, 8 august 2013

miercuri, 31 iulie 2013

Jurnal Plus - PICTURA LA LAPUSNA



sursa: www.youtube.com

JURNAL PLUS : LAPUSNA, PRIN PICTURI



sursa: youtube.com

luni, 29 iulie 2013

Vernisaj Dolha Eva

      Marti, 30 iulie 2013, ora 18, la Galeria de arta "Unirea" va avea loc vernisajul expozitiei de pictura semnat Dolha Eva.
(sursa www.zi-de-zi.ro )

sâmbătă, 27 iulie 2013

Vernisaj Fabian Margit

         Luni, 29 iulie, la ora 18, Galeria de arta "Deisis" va gazdui vernisajul de pictura purtand semnatura Fábián-Bárbuly Margit.





marți, 23 iulie 2013

O noua expozitie semnata Soó Emma


- Social -
nr. 141 / 22 Iulie, 2013

Dupa ce s-a intors de la Stana de Vale a Sovatei, unde a participat la Tabara de pictura "Casa Raditoiu”, editia intai a acestui atelier privat de creatie, targumureseanca Soó Emma se prezinta publicului cu o noua expozitie personala. Sub egida Sucursalei Targu-Mures a Uniunii Artistilor Plastici si a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, a caror membra este, isi va vernisa expozitia de pictura duminica, 21 iulie a.c, ora 11.30, la Biserica Unitariana, situata pe strada Dávid Ferenc nr. 1 (Dambul Pietros), expozitie deschisa pentru vizitatori pana la 1 septembrie a.c. Cu obarsii la Brasov, oras de sub Tampa, unde s-a nascut pe data de 3 martie 1939, targumureseanca de astazi Soó Emma s-a format ca pictor, la inceputul pasiunii care-i da ghes, cu artistul Bordi András, prof. Lucia Calinescu, la Scoala de Arte din TarguMures, si cu Gáspáry Csaba. Plasticiana picteaza, mai cu seama, peisaje, in tehnica engleza cu acuarela, cu ulei si pastel.

(B. DORIN)

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/

La Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures, Vernisajul expozitiei de pictura ... "Casa Raditoiu”



- Social -
nr. 139 / 18 Iulie, 2013

Stimati cititori, nu este vorba despre vreo tematica cu genericul "Casa Raditoiu”. Nu, insa o legatura directa exista cu ceea ce am transcris in titlul acestor insemnari. Si va veti convinge numaidecat despre ce este vorba. Animatia din dupa-amiaza zilei de marti, 16 iulie 2013, produsa in Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures, a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, a fost mai linistitoare ca de obicei, ea rasfrangandu-se asupra sufletelor creatorilor de arta, a celor care se simt apropiatii marii familii alcatuite din oameni pasionati de pictura, sculptura, de "mestesugul” fotografierii. Si de aceasta data, sala de expozitii, cu peretii slefuiti de intelepciune, s-a dovedit gazda buna, primitoare pentru cei 12 plasticieni care, timp de o saptamana (8-14 iulie a.c.), au creat in Tabara de pictura privata "Casa Raditoiu” de la Sovata - Stana de Vale, gazde amabile, atente, de o extraordinara deschidere spre arta fiind Florin si Angela. Mai mult de 80 de lucrari au fost realizate in atelierul de creatie la care ne referim. O parte dintre acestea fac obiectul expozitiei amenajate in Galeria de Arta "Unirea”, vernisajul ei fiind onorat si prin prezenta profesorului Vasile Muresan, pictor profesionist, muzeograf expert, consilier al AAP Mures, domnia sa nefiind prezent in tabara de la Stana de Vale - Sovata, a gazdelor acesteia, Florin si Angela Raditoiu. Vernisajul a fost deschis prin cuvantul prof. Constantin Bogosel, presedintele Sucursalei Targu-Mures a UAP, care, dupa urarea de "Bun venit!” la manifestarea expozitionala, a spus: "Asa cum muzicienii fac muzica, poetii scriu poezii, asa si pictorii folosesc arta al carei mijloc principal de expresie este culoarea asternuta pe o panza, pe un carton, lemn ori perete. Cu totii avem cate un dar unic facut pentru o anumita vocatie, cu scop si sens in viata”. Cum era si firesc, acea de-acum cunoscuta "lectie de privit” a fost predata de Vasile Muresan, marele prieten si sfatuitor dezinteresat al membrilor AAP Mures, in special al celor tineri. S-a referit, in special, la tematica aleasa de fiecare plastician prezent in tabara, la compozitie, culoare si, evident, la finalitatea actului creator in sine. Exemplificarile pe viu au fost mai mult decat edificatoare. Presedintele AAP Mures, Ilarie Gh. Opris, a spus: "Prin aceasta expozitie, Sucursala Targu-Mures a UAP a facut un pas mare, hotarat, care trebuie continuat. Tabara de pictura «Casa Raditoiu» a fost extraordinara, a produs o mare-mare bucurie. Iata, dupa tabara, imediat o expozitie. Felicitari organizatorilor si celor care au contribuit la amenajarea tablourilor pe simezele Galeriei de Arta «Unirea»”. Alocutiuni au rostit ing. Florin Raditoiu, gazda taberistilor, Szabó Levente, directorul artistic al taberei. Finalul vernisajului, tot un fel de oda a bucuriei, starnita de doamna profesoara Kulcsár-Parvu Maria, si ea taberista, care lui Ilarie Gh. Opris si Vasile Muresan le-a facut cadou cate o icoana pe sticla, de mari dimensiuni, cu prilejul sarbatoririi zilelor lor de nastere. Felicitari si multumiri!

DORIN BORDA

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/

Reportaj "Biografia” Taberei de pictura "Casa Raditoiu”



- Social -
nr. 137 / 16 Iulie, 2013

Zabovind pe o banca "plantata” in curtea cu multa verdeata, in aerul ozonat, nepoluat, la doar cateva minute dupa ce am facut cunostinta cu ing. Florin Raditoiu, director genera1 al ECOTREM Ardeal SA, Filiala Targu-Mures, i-am adresat intrebarea: de cand dateaza ideea initierii, organizarii unei tabere de pictura in casa familiei dumneavoastra? Raspuns prompt si motivat: "Obarsiile mele sunt departe de Targu-Mures, la Drobeta-Turnu Severin. Acolo, in orasul dunarean, timp de circa cinci ani am cochetat cu arta plastica. Avem in familie oarecari afinitati pentru frumosul artistic, pentru estetic, in general. Sora mea, Mariana, este arhitect. Acum, concret, raspuns la intrebare. De ceva vreme am legat prietenie cu Szabó Levente, muresean si manager cultural, care se ocupa cu expozitiile de pictura din anumite sali budapestane, in care expun si targumureseni, membri ai Asociatiei Artistilor Plastici Mures. Ei bine, el m-a dus la editia din mai 2013 a Taberei de pictura organizata la Casa de oaspeti a Primariei Targu-Mures. Atunci am facut cunostinta cu domnul Ilarie Opris, presedintele AAP Mures, si, dupa discutii preliminare, dupa ce a vizitat casa mea de vacanta de la Sovata-Bai, am convenit sa organizam un atelier de creatie in propria gospodarie. Relatia de parteneriat fiind realizata, iata, in iulie 2013, am transpus-o in practica. Asa a rezultat editia intai a taberei de pictura aici, la mine, acasa. Impreuna cu sotia mea, Angela, ne bucuram de oaspeti dragi, traim o implinita satisfactie sufleteasca. De dimineata pana in orele serii am contribuit efectiv la organizare, chiar si la gatitul bucatelor. Intre pasiunile mele se inscrie si prepararea mancarurilor. Atata tot. Va multumesc pentru prezenta dumneavoastra aici, cu gand curat de mediatizare a demersului nostru cultural-artistic, implinit intr-o perfecta comuniune sufleteasca!” Orele dupa-amiezii zilei de vineri, 12 iulie 2013. Insotindu-l pe Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, cu autoturismul condus de prof. Constantin Bogosel, presedintele Sucursalei Targu-Mures a Uniunii Artistilor Plastici, ne infatisam la locul taberei: Stana de Vale a Sovatei, unde se afla casa de vacanta a familiei Raditoiu. Natura se rasfata in toata plenitudinea ei. In stanga, padurea cu verdele crud, in dreapta, in buza curtii, paraul de munte Sebes isi trimite apa limpede in vale, cu cantec de piatra. Odihnitor spatiu natural si incarcat de energie pozitiva, spatiu in care s-au realizat opere de arta cu o multitudine de flori, peisaje si... portrete. Tabara de pictura "Casa Raditoiu”, cea dintai initiata, pusa in valoare de UAP, Sucursala Targu-Mures, presedintele ei fiind publicistul, profesorul de istorie, Constantin Bogosel, de altfel, si coordonatorul acestui atelier de creatie colectiva. Directorul artistic al taberei: Szabó Levente, cel despre care vorbea gazda plasticienilor mureseni, clujeni, turdeni, baimareni, botosaneni. Numele lor: Dolha Éva, Fábián Margareta, Calin Pop, Kulcsár Erzsébet, Kulcsár-Parvu Maria, Lukács Sándor, Szákacs Hajnalka, Sóo Emma, Voichita Cecalacean, Marta Deleanu, Mihai Tirica, Florin Grosu. Lor li s-a alaturat Mihaela Marginean, atenta si iscusita gospodina, care ne-a cucerit prin amabilitatea ei.
Si acum, cateva impresii de-ale taberistilor. Mihai Tirica (Baia Mare): "Am venit la Sovata cu o oarecare retinere, nu mai fusesem de mult pe aici. Insa, vazand marile schimbari, conditiile de cazare, de lucru, am ramas placut surprins. Peisaj extraordinar, care iti pune la dispozitie material de lucru. Atmosfera prieteneasca, ospitalitatea gazdelor, una de zile mari si extraordinara!”
Florin Grosu (Botosani): "Liniste, seriozitate, lucrari de calitate. Despre gazde si conditiile de gazduire, la superlativ!”
Voichita Cecalacean (ClujNapoca): "O tabara de pictura organizata intr-unul dintre cele mai pitoresti locuri ale judetului Mures. Cu deosebita atentie si placere am fost primiti cei 12 pictori, de catre gazdele noastre Florin si Angela Raditoiu. Suntem impresionati de darnicia si deschiderea lor spre arta. Pur si simplu am fost rasfatati. Le multumim cu toata dragostea si pretuirea noastra. Speram ca nu le-am inselat asteptarile!”
Am asistat si la vernisajul expozitiei amenajate in aer liber, care a avut loc in orele pranzului zilei de sambata, 13 iulie. Pe "simeze” - gard si balustrada - 89 de lucrari, atatea am putut cuprinde cu privirea, realizate in tehnica ulei si acril pe panza, in creion (portretele lui Florin Raditoiu, Szabó Levente si Constantin Bogosel, de pictorul Florin Grosu). Multitudine de culori si stiluri de abordare tematica. Multe ar mai fi de spus. Retinem doar faptul ca la vernisaj si-au formulat opiniile Ilarie Gh. Opris, Constantin Bogosel, Kulcsár-Parvu Maria, Mihai Tirica, Florin Grosu, Voichita Cecalacean, un adhoc critic de arta, si, bineinteles, Florin Raditoiu. "Va multumim foarte mult ca ne-ati onorat cu prezenta. Din cate am constatat, v-ati simtit bine la noi. Va asteptam si in anul urmator!” La revedere, plasticieni si gazde, pana la editia a doua a Taberei de creatie "Casa Raditoiu”” DORIN BORDA

Astazi, la "Unirea”, expozitie

Cu incepere de la ora 17, astazi, marti, 16 iulie, la Galeria de Arta "Unirea”, Targu-Mures, a Asociatiei Artistilor Plastici Mures, are loc vernisajul expozitiei de pictura cu lucrari realizate in Tabara de creatie "Casa Raditoiu” de la Stana de Vale a orasului Sovata. La evenimentul expozitional sunt invitati toti cei care iubesc arta si care sunt ori se considera prieteni ai marii familii a plasticienilor mureseni!

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/

La Galeria "Deisis”, Targu-Mures Frumoase flori cu... Fábián-Bárbuly Margit



- Social -
nr. 133 / 10 Iulie, 2013

Trecator duminical fiind in Piata Trandafirilor din municipiul Targu- Mures, inspre orele amiezii zilei de 7 iulie a.c., m-am oprit in fata usii de intrare in Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene Mures. Am privit un afis expozitional. In dreapta usii, una deschisa, cu un alt afis expozitional. Deschisa fiind, am intrat impreuna cu Ilarie Gh. Opris. Am intrat deci in Galeria "Deisis” de la parterul Palatului Culturii, unde am reintalnit-o pe artista plastica Fábián-Bárbuly Margit. Era in intimitatea tablourilor sale expuse pe simeze, lucrari care fac obiectul expozitiei personale, deschisa pentru public, luni, 8 iulie, zi in care cea despre care vorbim a facut act de prezenta la SovataBai, la tabara de pictura "Casa Raditoiu”, alaturi de 13 membri ai AAP Mures si ai Sucursalei Targu-Mures a Uniunii Artistilor Plastici. Pe simezele Galeriei "Deisis”, Fábián-Bárbuly Margit expune 20 de lucrari care redau in totalitate flori. Frumoase flori realizate in maniera plastica si moderna. "Artista picteaza flori intr-o gama simpla, flori cu multe si rafinate pete de culoare, care fac un concert din tablourile sale”, scrie pe ultima pagina a pliantului color artistul plastic profesionist si muzeograful expert, prof. Vasile Muresan. Expozitia este deschisa pana pe data de 9 august 2013. Faceti-va timp liber si pentru a viziona florile (transpuse plastic) pictoritei Fábián-Bárbuly Margit!

B. DORIN

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/

marți, 16 iulie 2013

Expozitie Fabian Margit la Deisis