joi, 12 mai 2011

Tirgu Muresul in pictura - tabara de pictura din Complexul de Agrement si Sport "Muresul"

Vineri, 13 mai, la Casa de oaspeţi a Primăriei din Complexul de Agrement si Sport "Mureşul" se va deschide prima ediţie a taberei de pictură, organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş, în colaborare cu Primăria Târgu-Mureş şi cu artişti plastici profesionişti din ţară. Tematica taberei o reprezintă arhitectura urbană, la care vor onora cu prezenţa aproximativ 20 de artişti plastici din ţară, din Baia Mare, Satu Mare, Cluj, Oradea Timişoare, dar şi din străinătate, din Ucraina

Unul din mentorii taberei, artistul plastic Vasile Mureşan a precizat că în ce priveşte tematica taberei este vorba de arhitectura urbană, deoarece urmează a se prezenta această expoziţie în Cetatea Târgu-Mureş în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Târgumurşene din acest an. “Tocmai în această idee am organizat această tabără astfel ca până la Zilele târgumureşene să avem cu ce ieşi în faţa privitorului, fiecare artist va face pentru început două lucrări pe această temă, după care fiecare va continua cu o temă liberă. Fiecare vine de acasă cu idei, cu proiecte, pe care le va materialize plastic în cadrul acestei tabere. Unul din titlul potrivit al taberei ar putea fi “Târgu-Mureşul în pictură”, care ar reprezenta o noutate la nivelul municipiului Târgu-Mureş”, a precizat artistul plastic Vasile Mureşan.
Arhitectura oraşului transpusă plastic
Tabăra de pictură găzduită de Complexul Weekend oferă artiştilor plastici veniţi din afara Târgu-Mureşului posibilitatea de a cunoaşte mai bine arhitectura oraşului, aceasta fiind una din tematica taberei, care timp de o săptămână, vor putea transpune plastic imaginea oraşului Târgu-Mureş. Nu vor lipsi din cadrul taberei şi alte manifestări culturale, artiştii plastici prezenţi în tabără se vor putea bucura de evenimente culturale găzduite de Palatul Culturii şi Sala Studio a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş. “Avem colegi şi prieteni artişti plastici profesionişti care participă şi la taberele asociaţiei , şi aceste schimburi culturale dintre diferite oraşe din ţară  vor prinde contur în cadrul acestei tabere de pictură”, a declarat Mureşan.

 Alin ZAHARIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu